OPLYSNINGER OM DATABESKYTTELSE VEDRØRENDE RYD APP

1. Emne

Ved hjælp af denne databeskyttelsesmeddelelse erklærer vi (ryd GmbH, Blutenburgstr. 18, 80636 München), hvilke personoplysninger vi behandler, når du bruger ryd-appen. Vi redegør ligeledes for dine rettigheder i henhold til GDPR.

2. Den ansvarlige og tilsynsførende for databeskyttelse

2.1 Ansvarlig

Den dataregisteransvarlige i henhold til GDPR er:

2.2 Tilsynsførende for databeskyttelse

Du kan få kontakt til vores tilsynsførende for databeskyttelse på:

– Tilsynsførende for databeskyttelse –

3. Hvilke data indsamler vi

3.1 Stamdata

Vil du bruge ryds funktioner, skal du oprette en brugerkonto. Hertil skal vi bruge dit fornavn, en gyldig e-mailadresse samt grundlæggende oplysninger om dit køretøj (f.eks. brændstof) (efterfølgende "stamdata").

Du kan registrere/logge ind ved hjælp af Google SSO (Single Sign-On)-godkendelsestjenesten. Denne service tilbydes af det amerikanske firma Google Inc. Afsnit 5 indeholder flere oplysninger om, hvem der vil modtage dine data.

3.2 Ordredata

Vil du kunne købe og betale for brændstof og varer på visse tankstationer ved hjælp af ryd-appen (ryd pay), har vi brug for din adresse og betalingsoplysninger.

3.3 RYD POINTS – kontooplysninger

Når du optjener ryd-point, registrerer vi din kontos saldo inklusive de data, der er relevante for kreditter (f.eks. optankning på en bestemt partner-tankstation) samt indløste ryd-point (belønninger).

3.4. Placeringsdata

Placering: Appen registrerer din telefons placering for at kunne vise din position samt tjenester nær dig.

4. Hvad vi bruger dine data til og med hvilket retsgrundlag

4.1 Levering af tjenesteydelser

Vi bruger dine data til at stille ryds funktioner til rådighed for dig samt til at udvikle nye produkter og tjenester såsom oplysning om eftersynsintervaller. Optjener du ryd-point, bruger vi dine data til at tildele ryd-point. Vi bruger dine ordredata til faktureringsformål (betaling af købsprisen eller lejen med ryd Premium eller mobilbetaling for varer på benzinstationen). Ydermere bruger vi dine kørselsdata i forbindelse med tyveri- og bugseringsalarmer, eller når du deler din placering med venner. Accelerationsdata bruges til at fastslå, om der er sket en ulykke (ved brug af funktionen "automatisk nødopkald"). Retsgrundlaget for denne behandling er for alle disse tilfælde artikel 6, stk. 1, litra b) i GDPR (opfyldelse af kontrakten).

4.2 Reklame i appen

Vi kan evaluere dine bruger-, placerings- og brændstofdata til at via e-mail eller push-meddelelser på din enhed at sende dig individuelle tilbud om vores eller vores samarbejdspartners produkter og tjenester i appen. Du har givet os ret til at bruge dine data hertil i henhold vores generelle vilkår og betingelser. Retsgrundlaget for denne brug af data er artikel 6, stk. 1, litra b) i GDPR (opfyldelse af kontrakten). En overførsel af personoplysninger til samarbejdspartnere finder derved ikke sted. Vi videregiver kun dine personlige oplysninger såsom navn, adresse og lokationsdata til vores samarbejdspartnere, hvis du udtrykkeligt giver dit samtykke til dette igen i forbindelse med brugen af et tilbud fra den pågældende samarbejdspartner.

4.4 Reklame via e-mail

Vi kan bruge din e-mailadresse til at sende dig information om vores produkter og tjenester. Du kan til enhver tid gøre indsigelse gratis herimod (du finder vores kontaktoplysninger ovenfor under afsnit 2.1). Retsgrundlaget herfor er vores legitime interesser i direkte reklame for vores tilsvarende produkter og tjenester, og er fastsat i artikel 6, stk. 1, litra f) i GDPR.

5. Hvem modtager dine data

5.1 Interne organer

Hos rydGmbH er det de medarbejdere, der har brug for dine data for at kunne udføre deres opgaver, som har adgang til dem. Vi har teknisk og organisatorisk adskilt kørselsdata fra de data, der direkte identificerer dig som person (f.eks. e-mail, adresse, ordredata), så adgangen til de rene kørselsdata kan begrænses til tekniske formål og evalueringsformål. I tilfælde af forespørgsler om support har vores kundesupport også adgang til dine kørselsdata.

5.2 Tjenesteudbydere

Vi bruger en hostingudbyder med hovedkvarter i Tyskland til den tekniske drift af vores servere. Denne udbyder administrerer dataene for os, og er som en såkaldt "registerfører" underlagt strenge instruktioner. I øjeblikket er udbyderen IBM SoftLayer Technologies Deutschland GmbH, Wilhelm-Fay-Strasse 30-34, 65936 Frankfurt am Main og gridscale GmbH, Oskar-Jäger-Strasse 173, 50825 Köln. Angående kortbetaling (direkte debitering/girokort/kreditkort) samarbejder vi med Concardis GmbH (Concardis), Helfmann Park 7, D-65760 Eschborn, repræsenteret af deres administrerende direktører Mark Freese, Jens Mahlke og Luca Zanotti, og med customweb GmbH (customweb), General-Guisan-Strasse 47, CH-8400 Winterthur, repræsenteret af deres administrerende direktører Sascha Krüsi og Thomas Hunziker ogMastercard Payment Gateway Services Ltd., 19th Floor, 10 Upper Bank Street, London, E14 5NP, United Kingdom, vertreten durch die Officer Alexander James Charles Bunten, Keith Robert Douglas und Tine Christiane Fincioen. Die Abwicklung erfolgt durch die Concardis GmbH, Eschborn oder die Elavon Financial Services DAC, Loughlinstown, Co. Dublin (IRL), Registriert in Irland unter der Nr. 418442, vertreten durch den Verwaltungsrat: Bryan Calder, John Dunning, Craig Gifford, Andrew Hastings, Christopher Higgins, Jeffrey W Jones, Shailesh Kotwal, Declan Lynch, Troy Remington, Malcolm Towlson, Adrian Wrafter. I denne sammenhæng overføres kortdata til ovennævnte virksomhed ud over købsbeløb og -dato.

Kreditkortoplysningerne lagres hos udbyderen af betalingstjenester. Denne lagring hos udbyderen af betalingstjeneste bevirker, at du ikke behøver at indtaste dine data igen i forbindelse med fremtidige transaktioner. Accepterer du ikke dette, kan du til enhver tid gøre indsigelse mod lagring af oplysningerne ved at sende en meddelelse til vores support-afdeling ([email protected]).

Vil du gerne betale via en tredjepartsudbyder via vores app, videresendes følgende personoplysninger muligvis til tredjepartsudbyderen og behandles der:

  • E-mailadresse

  • Efternavn, fornavn,

  • Køn

  • Telefonnummer

Databeskyttelsesoplysninger fra Concardis GmbH i sin egenskab som ansvarligt organ i henhold til artikel 4, nr. 7 i GDPR:

Alle betalingsdata samt data om eventuelle forekommende pengetilbageførsler, lagres kun, så længe de er nødvendige for at afvikle betalinger (herunder behandling af mulige betalingstilbageførsler og inkasso) og til bekæmpelse af misbrug. Normalt slettes dataene senest 13 måneder efter deres indsamling. Derudover kan yderligere lagring finde sted, hvis og så længe dette er nødvendigt for at overholde en lovgivningsfastsat lagringsperiode eller for at undersøge et specifikt tilfælde af misbrug. Retsgrundlaget for databehandling er artikel 6, stk. 1, litra f) i GDPR. Du kan kræve modtagelse af oplysninger om, og om nødvendigt berigtigelse eller sletning samt begrænsning af behandlingen af dine data og/eller om nødvendigt gøre indsigelse mod behandlingen af dine data. Har du spørgsmål om Concardis' databehandling eller om håndhævelsen af dine ovennævnte rettigheder, kan du kontakte den tilsynsførende for databeskyttelse, som du kan kontakte på den angivne adresse eller via e-mail på [email protected]. Endvidere har du til at klage til en tilsynsmyndighed (i Tyskland til den statslige tilsynsførende for databeskyttelse). Vi vil gerne påpege, at udlevering af betalingsdata hverken er retligt eller kontraktligt påkrævet. Vil du vil angive dine betalingsoplysninger, kan du bruge en anden betalingsmetode.

Retsmæssig databeskyttelsesinformation fra customweb GmbH som ansvarligt organ i henhold til artikel 4, nr. 7 i GDPR:

Alle betalingsdata samt data om eventuelle forekomne pengetilbageførsler, lagres kun, så længe de er nødvendige for afvikling af betalinger (herunder behandling af mulige pengetilbageførsler og inkasso) og til bekæmpelse af misbrug. Normalt slettes dataene senest 24 måneder efter deres indsamling. Derudover kan yderligere lagring finde sted, hvis og så længe dette er nødvendigt for at overholde en lovgivningsfastsat lagringsperiode eller for at undersøge et specifikt tilfælde af misbrug. Retsgrundlaget for databehandling er artikel 6, stk. 1, litra f) i GDPR og artikel 4 i DSG (schweizisk føderal databeskyttelseslovgivning). Du kan anmode om oplysninger og om nødvendigt om berigtigelse eller sletning samt begrænsning af behandlingen af dine oplysninger og/eller om nødvendigt gøre indsigelse mod behandlingen af dine oplysninger. Har du spørgsmål om customwebs databehandling eller til håndhævelse af dine ovennævnte rettigheder, kan du kontakte den tilsynsførende for databeskyttelse, som du kan kontakte via e-mail på [email protected]. Vi påpeger, at udlevering af betalingsdata hverken er retligt eller kontraktligt påkrævet. Hvis du ikke vil angive dine betalingsoplysninger, kan du bruge en anden betalingsmetode.

Du kan få flere oplysninger om Elavons databehandling på deres websted påhttps://www.elavon.de/datenschutzerklarung.html

Du kan få flere oplysninger om MPGS' databehandling på deres websted påhttps://www.mastercard.us/en-us/vision/corp-responsibility/commitment-to-privacy/privacy.html

Betaling via PayPal

Foretager du en betaling (f.eks. ryd Premium, kørselsbog, optankning) ved hjælp af PayPal, gælder følgende: Udbyderen af denne betalingstjeneste er PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg (efterfølgende benævnt "PayPal"). Du videresendes til PayPals hjemmeside og de data, du indtaster der, indsamles direkte af PayPal under eget ansvar. Som en del af behandling af betalinger overfører vi følgende data til PayPal: For- og efternavn, e-mailadresse og telefonnummer. Retsgrundlaget for overførslen er artikel 6, stk. 1, litra b) i GDPR (opfyldelse af kontrakten i henhold til den ønskede betalingsmetode).

Du kan få flere oplysninger om PayPals databehandling på deres websted påhttps: https://www.paypal.com/dk/webapps/mpp/ua/privacy-full/

Google Analytics til Firebase

Vi bruger tjenesten "Google Firebase" til at analysere og kategorisere brugergrupper. Firebase er en platform, der tilbyder forskellige tjenester til drift af mobil- og webapplikationer.

Vi bruger Firebase

For at give oplysninger i vores app (herunder servicedatabase, storage, hosting, fjernkonfiguration),

For at sende beskeder (cloud-messaging tjenester, notifikationer)

For at forbedre vores tilbud med fejlanalyser og statistiske undersøgelser (Crashlytics-tjenester, Analytics)

Du kan finde flere oplysninger om Firebase på https://firebase.google.com/,oplysningerne om databeskyttelse på https://firebase.google.com/support/privacy/.

Retsgrundlaget for databehandlingen, der er baseret på vores legitime interesse i at analysere brugeradfærd for at forbedre og videreudvikle appen og vores reklamekampagner på mobilen er artikel 6, stk. 1, litra f) i GDPR.

5.3 Venner (ved "Del placering")

Aktiverer du funktionen "Del placering", vil de personer, du har aktiveret placeringen for, kunne se din aktuelle placering.

5.4 Hjælp (ved "automatisk nødopkald")

Ved brug af funktionen "automatisk nødopkald" informeres nødhjælpstjenesten automatisk i tilfælde af en potentiel ulykke, hvilket vurderes på grundlag af accelerationsværdier. Du kan både finde oplysninger herom og om de overførte data i afsnittet "Særlige betingelser ved nødopkald", som du kan se direkte i appen i forbindelse med det automatiske nødopkald.

5.5 Drivemotive (ved "Book en tjeneste i nærheden af dig")

Når du ringer til ruden Drivemotive, videresendes du til det eksterne Drivemotive-websted, der tilhører Mecanto GmbH, Am Victoria-Turm 2, 68163 Mannheim – drevet af Drivemotive.de – når du har afgivet samtykke til brugen af dataene. Derefter kan du bruge deres tjeneste til at booke et aftale med et værksted.

Når du har afgivet samtykke, sendes følgende køretøjs- og kontaktoplysninger med henblik på at lave en aftale: Placering, VIN (køretøjets identifikationsnummer), nummerplade, kilometertal, for- og efternavn, e-mailadresse og telefonnummer.

5.6 Google SSO (Single Sign-On)

Hvis du som ryd-bruger registrerer dig ved hjælp af Google Single Sign-On, er din brug af SSO underlagt privatlivspolitikken, retningslinjerne for databeskyttelse og brugsvilkårene for Google LLC, Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“ Google"). Du kan tjekke dem her: https://policies.google.com/privacy/. Vi har ingen indflydelse på disse Google-betingelser.

For at bruge SSO skal du tidligere være registreret hos Google eller oprette en ny konto der.

Vi er ikke bekendt med adgangsdataene til en SSO, da de ikke overføres til os. Fra Google modtager vi efter din tilladelse dit navn, din e-mailadresse og til sidst dit Google-profilbillede.

Til gengæld anerkender Google, som udbyder af SSO-tjenesten, at man ønsker at registrere en brugerkonto hos ryd. Når du bruger SSO-tjenesten og gennem Googles mulige anvendelse af cookies i din browser, overføres oplysninger og dine data til Googles servere. Disse servere kan være placeret i USA. Behandlingen udføres i USA uden at det er obligatorisk at følge de databeskyttelsesprincipper, der er fastsat i EU om lovlighed, loyalitet, begrænsning af formål, dataminimering, nøjagtighed og begrænsning af bevarelse og fortrolighed. Derudover garanteres dine rettigheder i henhold til EU-lovgivningen vedrørende information, adgang, berigtigelse, sletning, begrænsning af behandling, dataportabilitet og modstand muligvis ikke heri.

I det pågældende land svarer retsstatsprincipperne (f.eks. proportionalitetsprincippet), respekt for menneskerettigheder og grundlæggende frihedsrettigheder (f.eks. retten til beskyttelse af personoplysninger) muligvis ikke til EU-standarder. Det kan for eksempel gælde regler om offentlig sikkerhed, forsvar, national sikkerhed og strafferet samt myndigheders adgang til personoplysninger ud over anvendelsen af ​​disse regler. På samme måde er der muligvis ikke tilstrækkelig beskyttelse mod videregivelse af personoplysninger til andre usikre tredjelande. Udøvelsen af ​​dine rettigheder i administrative eller retlige spørgsmål kan være begrænset i tredjelande, der er usikre sammenlignet med EU.

I usikre tredjelande er der muligvis heller ikke nogen databeskyttelsestilsynsmyndighed, der kan sammenlignes med EU's, eller sidstnævnte fungerer muligvis ikke effektivt. Myndigheder i usikre tredjelande har muligvis ikke tilstrækkelige håndhævelsesbeføjelser og støtte- og rådgivningsmuligheder for registrerede, og tilsynsmyndigheder samarbejder muligvis ikke med EU-myndigheder.

Især i USA kan statslige organer have lettere og mere omfattende adgang til data uden de begrænsninger af proportionalitet og nødvendighed, der kan sammenlignes med dem i EU. Uden amerikansk statsborgerskab vil du desuden ikke være i stand til over for de retslige myndigheder at håndhæve overholdelse af kravene til statslige organers adgang til data.

Retsgrundlaget for den behandling, vi udfører inden for rammerne af den SSO-funktion, som vi tilbyder på vores hjemmeside, er bemyndigelsen i henhold til betingelserne i første punktum i underafsnit a) i paragraf 1 i art. 6 i RGPD.

5.7 Opfyldelse af kontrakten

Overførslen af dine data i tilfælde af punkt 5.3, 5.4 og 5.6 finder sted med henblik på opfyldelse af kontrakten, artikel 6, stk. 1, litra b i GDPR (kontraktopfyldelse).

5.7 På grundlag af retslig forpligtelse

Vi kan videregive dine data til offentlige myndigheder, hvis og i det omfang vi er forpligtet hertil via lovgivning eller på grundlag af en bekendtgørelse (f.eks. til en domstol eller en retshåndhævende myndighed). I dette tilfælde er retsgrundlaget artikel 6, stk. 1, litra c) i GDPR (retlig forpligtelse).

5.8 På grundlag af legitime interesser

I det omfang dette er nødvendigt for håndhævelse, udøvelse eller forsvar af retskrav, kan vi i det nødvendige omfang videregive dine data til vores advokater eller i forbindelse med retssager til domstolen eller til statslige organer (f.eks. anklagemyndigheden). Retsgrundlaget herfor er vores eller tredjemands legitime interesser, artikel 6, stk. 1, litra f) i GDPR. De legitime interesser kan være vores interesse i en effektiv håndhævelse, udøvelse eller et effektivt forsvar af retskrav eller tredjemands interesse i afklaring af faktiske forhold, især i forbindelse med ulykker eller strafbare handlinger (f.eks. hændelsesforløb i forbindelse med en ulykke i tilfælde af potentiel uagtsom legemsskade). Inden vi videregiver data i enkeltstående sager, vil vi under alle omstændigheder afveje, om dine legitime interesser strider herimod og – hvis dette ikke er tilfældet – kun udlevere data i det omfang, det specifikt kræves i hvert enkelt tilfælde.

5.9 Ikke: Samarbejdspartner

Uden dit udtrykkelige forudgående samtykke udleverer vi aldrig dine data til samarbejdspartnere i et format, hvormed du kan identificeres som person.

6. Særlige forhold hos ryd pay

6.1 Kontrol i forbindelse med direkte debiteringstjenester

Med henblik på at træffe afgørelse om etablering, gennemførelse eller afslutning af kontraktforholdet hvad angår ryd pay, foretager vi en adressevalidering og i tilfælde af betaling ved hjælp af direkte debitering, indhenter vi forudgående oplysninger om dine tidligere betalingsforhold samt sandsynlighedsværdier for din fremtidige adfærd hos Intercard AG, Mehlbeerenstr. 2, 82024 Taufkirchen (kreditvurdering). Vi modtager kun en positiv eller negativ kreditvurdering fra Intercard. Intercard er ansvarlig for at skabe denne vurdering. Du bedes kontakte Intercard desangående. Er kreditvurderingen negativ, afviser vi betalingsmetoden direkte debitering. Er du af den opfattelse, at direkte debitering blev afslået med urette for dit tilfælde, bedes du kontakte vores tilsynsførende for databeskyttelse. Vi foretager derefter gerne en separat kontrol og tager hensyn til din opfattelse. Retsgrundlaget for forespørgsel om en kreditvurdering er vores legitime interesse i at undgå misligholdelse af betalinger (artikel 6, stk. 1, litra f) i GDPR). Resultatet af kreditvurderingen lagres ikke i dine data.

6.2 Tankstationer

Bruger du funktionen "mobilbetaling" (ryd pay), modtager den pågældende tankstation oplysninger om de varer eller tjenester, du har købt.

7. Tidspunkt for sletning af dine data

7.1 Principper

Vi sletter generelt dine data, når vores kontraktforhold ophører, dvs. når du sletter din brugerkonto hos ryd.

7.2 Lagringsforpligtelser

Kræves det af en lovgivningsfastsat lagringsforpligtelse, f.eks. i henhold til skatte- og erhvervslovgivning, kan vi også lagre dine data ud over denne periode. Det gælder især stamdata, ryd-point, konto- og ordredata og data om køb på tankstationer (ryd pay).

7.3 Kørselsdata

I stedet for at slette dem kan vi også anonymisere dine kørselsdata, dvs. ændre dem således, at det ikke længere er muligt at identificere dig som person (f.eks. baseret på din adresse eller specifikke destinationer).

7.4 Enkelttilfælde

I enkelte tilfælde kan vi lagre data i en længere periode, hvis det er nødvendigt for at udøve eller forsvare retskrav (f.eks. i tilfælde af en konkret forestående tvist) eller for at undersøge strafbare handlinger (f.eks. i tilfælde af en ulykke).

8. Hvilke tilladelser vores app skal bruge

8.1 Placering

Appen har brug for adgang til din nøjagtige placering, der fastsættes på grundlag af GPS-satellitsignaler, radiomaster og WLAN-tilslutningspunkter. Vi bruger placeringsdataene til at vise dig din placering, vejen til dit køretøj og nærliggende tankstationer.

8.2 Identitet

For at tilsende dig push-meddelelser på din smartphone, f.eks. med oplysninger om nye værdikuponer eller kampagner, er dine identitetsoplysninger (såsom Google-id) teknisk nødvendige.

8.3 Kamera

Vil du fotografere brændstofkvitteringer eller tage et profilbillede bruges adgang til dit kamera.

8.4 Adgang til lager og medier

Vores app bruger adgang til din enheds hukommelse og filer til at gemme dit profilbillede samt fakturabilag for brændstof.

9. Hvad skal du være opmærksom på, når tredjeparter bruger dit køretøj

Kører en anden person i dit køretøj, skal du på forhånd informere vedkommende om brugen af data i forbindelse med ryd og indhente vedkommendes samtykke dertil eller midlertidigt deaktivere indsamlingen af data i ryd-appen.

10. Dine rettigheder i henhold til GDPR

10.1 Dine rettigheder

Efterfølgende forklarer vi dig dine rettigheder i henhold til GDPR. Dine rettigheder er underlagt betingelserne i de respektive databeskyttelsesbestemmelser. Følgende beskrivelse tillægger dig ikke yderligere rettigheder. Tip: I ryd-appens afsnit "Historik" (øverst til højre) kan du selv downloade dine kørsels- og brændstofdata som en PDF- eller CSV-fil. Ellers bedes du kontakte: [email protected]

10.2 Oplysninger

Du har ret til at kræve, at vi bekræfter, hvorvidt dine personoplysninger gøres til genstand for behandling. Er dette tilfældet, har du ret til at modtage oplysninger om disse personoplysninger samt på de oplysninger, der er beskrevet i detaljer i artikel 15 i GDPR.

10.3 Berigtigelse

Du har i henhold til artikel 16 i GDPR ret til at kræve, at vi straks berigtiger forkerte personoplysninger om dig, hhv. at få kompletteret ufuldstændige personoplysninger.

10.4 Sletning

Du har ret til at kræve, at vi straks sletter dine personoplysninger, hvis én af grundene beskrevet i detaljer i artikel 17 i GDPR finder anvendelse. Det kan f.eks. være, hvis dataene ikke længere er nødvendige til de tilstræbte formål.

10.5 Begrænsning af databehandlingen

Du har ret til at kræve, at vi begrænser databehandlingen, hvis én af de betingelser, der er angivet i artikel 18 i GDPR, er opfyldt, f.eks. hvis du har gjort indsigelse mod behandling i løbet af vores behandling, i den periode, hvor vi foretager undersøgelsen.

10.6 Dataportabilitet

Dine data, som du har givet os, har du under visse betingelser ret til at modtage, få overført og, hvis det er teknisk muligt, lade overføre i et struktureret, almindeligt og maskinlæsbart format.

10.7 Klagemulighed

Uafhængigt af andre administrative rettigheder eller retsmidler har du i henhold til artikel 77 i GDPR ret til at klage til en tilsynsmyndighed, hvis du er af den opfattelse, at vores behandling af dine personoplysninger overtræder GDPR.

Er du af den opfattelse, at vores behandling af dine personoplysninger overtræder bestemmelserne i denne databeskyttelseserklæring eller GDPR, har du ret til atdiesen Link eine Beschwerde bei der Datenschutzbehörde einzureichen. https://www.datatilsynet.dk/

10.8 Tilbagekaldelse (af samtykke)

Har du givet os dit samtykke til databeskyttelse, har du til enhver tid ret til at tilbagekalde dette med virkning gældende fremover. Det gælder også for samtykke til databeskyttelse, som du gav os, inden GDPR trådte i kraft.

10.9 Indsigelse

a) Du har ydermere til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine personoplysninger af årsager, der skyldes din særlige situation, forudsat at vi baserer behandlingen på artikel 6, stk. 1, litra e eller f i GDPR. Vi vil derefter ikke længere behandle disse data, medmindre vi kan påvise tvingende legitime årsager til at fortsætte behandlingen, der opvejer dine interesser, rettigheder og friheder, eller hvis behandlingen har til formål at gøre gældende, udøve eller forsvare retskrav (artikel 21 i GDPR).

b) Hvis dine personoplysninger bruges af os til direkte markedsføring (f.eks. via e-mail), har du til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod brugen af dine data til disse formål. Dette gælder også hvad angår profilering, for så vidt dette er forbundet med direkte markedsføring. Med profilering menes der brug af personoplysninger til at analysere eller forudsige bestemte personlige forhold (f.eks. interesser).